Årets JSM-trea Mathias Thörnblom står utan elitserieklubb inför 2014. Nu tvingas han vända blickarna mot Polen och England för att komplettera upp sin körkalender jämte den allsvenska styrningen med moderklubben Gnistorna. 

Med mindre än tio dagar kvar till transferdeadline för säsongen 2014 har inte speedwaylöftet Mathias Thörnblom lyckats hitta någon elitserieklubb som vill ha hans tjänster.
Indianerna gav honom kalla handen och valde att fylla upp sin svenskkvot med att satsa på hemmasonen Joel Andersson, och de båda gästförarna Freddy Godlund och Mikael Max. I dagsläget är det endast Ikaros Smederna som officiellt har en plats kvar, som gästförare, att fylla. Men den kommer inte att tas av Mathias Thörnblom.
– Det är förstås väldigt tråkig att det har blivit så här. Jag var ganska säker på att hitta en ny klubb efter Indianerna, och det har funnits klubbar som varit intresserade men till slut har jag inte passat in. Jag har pratat lite löst med Smederna också, men det blir inget där, säger Mathias Thörnblom, som har ett elitseriesnitt på 0,671.
I dagsläget har han endast klart med en fortsättning i moderklubben Gnistorna kommande säsong, vilket inte räcker så långt för att dra runt teamet. Men att ge upp, det finns inga tankar på.
– Det är bara att visa att man ska ha en plats. Det kommer ett transferfönster nästa säsong, och då kanske det finns plats för mig. Jag hoppas även på att hitta klubbar i Polen och England som vill satsa på mig, och jag kommer att ta kontakt med ett par klubbar där nu. Jag måste ha mer körningar för att få mer erfarenhet och fortsätta utvecklas, säger Mathias Thörnblom.
Även den danska ligan känns i dagsläget uteslutet för Mathias, då han blivit uppgraderad till B-förare och får betydligt tuffare att ta en plats hos en dansk klubb nu, än tidigare när han var kategoriserad som C-förare.
* Inte heller fyran, femman och sjuan i JSM-finalen. Joel Larsson, Victor Palovaara och John Lindman har i dagsläget någon elitserietillhörighet 2014.