Sveriges Television har sänt VM i speedway sedan 1999. Från början i direktsändning, men de senaste åren har det handlat om sammandrag i efterhand. Kommande säsong blir det inga sändningar alls – som det ser ut just nu.

Race har varit i kontakt med SVT:s sportchef Per Yng, som bekräftar att VM-sändningarna av allt att döma kommer att försvinna till kommande säsong.
–  Det är riktigt att SVT inte kommer att sända från VM-serien i speedway, som läget är nu. Vi kommer naturligtvis att bevaka sporten i Sportnytt, Sportspegeln och på vår sportsajt. Vi har försökt att påverka rättighetsägare och arrangörare att inte köra lördag kväll när vi har svårt att komma in i tablån. Det har vi inte lyckats med så här långt, skriver Per Yng i ett utlåtande till Race.
Han meddelar även att det inte blir någon isracing under SM-veckan från Umeå, som SVT sänder. Men han öppnar samtidigt för att SVT kan komma att sända från Sveriges VM-deltävling i enduro som avgörs i Enköping den 14 juni. ”Vi tittar på vilka möjligheter som finns” skriver Per Yng.