Sverige är klart för JVM-final i lag. Detta efter att ha slutat tvåa efter Polen i Motala under lördagskvällen. 38 poäng räckte för att Sverige skulle bli bästa tvåa och ta sig vidare till final som sista lag.

– Jätteroligt, och en stor framgång för både de här grabbarna och svensk speedway, säger svenske förbundskaptenen Stefan Andersson Skill.
Ledande insatser i det svenska laget stod Jacob Thorssell och Oliver Berntzon för. Speciellt den sistnämnde som imponerade kraftigt i ett flertal heat. Främst minns vi den självsäkra körningen när han besegrade både ryske stjärnan Alexander Loktaev och den polske Bartisz Zmarzlik. Noterbart är också att han genomförde tävlingen med en spricka i ena båtbenet.
Polen var klara på ett tidigt stadium. Men bakom dessa blev det dramatiskt. Sverige stred med Ryssland om andraplatsen, och tvåan i tävlingen behövde också nå 38 poäng för att ta sig förbi tvåan i den andra semifinalen, Australien (37), för att ta den sista finalplatsen som bästa tvåa.
I det sista heatet behövde Sverige en poäng, och när finske Nike Lunna flög i starttejpen behövde bara Fredrik Engman hålla sig på benen för att Sverige skulle ta sig vidare. Så blev det också.
Sverige kör nu JVM-final den 23 augusti mot Polen, Tjeckien och arrangerande Danmark i Slangerup.