Det hjälpte inte att Andreas Jonsson klev upp ett par snäpp i nivå och tog fyra heatvinster. Det blev en ny femteplats för Sverige i Speedway Best Pairs Cup i tyska Güstrow. En tävling som bröts efter 21 heat på grund av uselt väder, med regn och stark vind. Ryssland stod lite överraskande som segrare.

På träningen sken solen över Güstrows speedwayoval. När det var dags för kvällens tävling var det stormvindar och regn som drog in över norra Tyskland och dränkte banan. Regnet slutade dock tillfälligt, innan det återkom i slutet av tävlingen. Och därför ställdes tävlingen in efter grundomgångens 21 körda heat.
Då var Ryssland i ledning, och fick nu alltså totalsegern.
I Emil Sayfutdinovs skadefrånvaro var bröderna Artem och Grigory Laguta glödheta, och körde in 15 respektive 9 poäng, där den förstnämnde briljerade med snabba starter.
Förutom det usla vädret fanns också stort missnöje över att startgrinden gick upp snett, vilket gav fördel till de yttre banorna i startmomentet.
För svensk del blev heatförlusterna med 1-5 i inledningsheatet mot Polen och avslutningsheatet mot Danmark förödande.
Sverige körde dock riktigt starkt däremellan. Andreas Jonsson visade att hans form är klart stigande. Efter en nolla i första heatet tog han fyra raka heatsegrar, innan han fick nöja sig med en etta bakom en febersjuk Nicki Pedersen i det sista heatet. Tomas H Jonasson, som inledde starkt i Torun, hade det tuffare och stannade på fyra poäng på lika många heat. Peter Ljung kastades in som ersättare för honom i de två avslutande heaten, men lyckades inte ta någon poäng.
Danskarna blev tvåa bakom ryssarna och Polen tog tredjeplatsen på 19 poäng, på samma poäng som skrällen Tyskland. Hemmanationen anfördes av Kai Huckenbeck, som körde in 11 poäng.
I sammandraget har Danmark ryckt åt sig en ledning på 18 poäng efter två av tre deltävlingar, fyra före Polen och Ryssland som står på 14 poäng vardera.
Sverige ligger även femma totalt på sex inkörda poäng. Den 9 maj körs finalen i mästerskapet i danska Esbjerg.
* Mer om de två första tävlingarna i Speedway Best Pairs i kommande nummer av Race Magazine.