Andreas Jonsson kommer inte till start i helgens Speedway Best Pairs Cup i Esbjerg. Det öppnar istället för Linus Sundström, som får göra landslagsdebut i Best Pairs.

Andreas Jonsson tvingas till fortsatt vila efter sin knäskada. Hans nya comebackdatum blir tisdag den 12 maj, i Rospiggarnas bortamöte med Dackarna.
Istället blir den blå-gula trion i Danmark Linus Sundström, Peter Ljung och Tomas H Jonasson.
– Jag kommer att vädra alla tre i de tre första heaten. Sedan får vi se vilka som sticker ut, eller om vi fortsätter att rulla på så, säger svenske förbundskaptenen Morgan Andersson.
Även Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck var aktuella för inhopp, men tävlingen körs sent på lördagskvällen och dagen efter har båda ligamatch i Daugavpils.
– Jag vill inte gå in och stöka till det för dem för mycket i början av säsongen. Polska ligan är viktigt för förarna. Båda hade givetvis ställt upp, men då hade de inte hunnit till Daugavpils i tid, säger Morgan Andersson.
Linus Sundström själv ser fram emot sin debut i mästerskapet. Det är också hans landslagsdebut i lagsammanhang på seniornivå.
– Det ska bli riktigt kul att få vara med där. Det är sådana tävlingar som man vill köra, säger han.
Lördagens tävling är finalen på Speedway Best Pairs. Sverige ligger femma inför avslutningen på sex poäng efter två inledande femteplatser i Torun och Güstrow. Det skiljer åtta poäng upp till Polen och Ryssland som delar på tredjeplatsen. Danmark leder mästerskapet på 18 poäng inför avslutningen. Danskarna spetsar också till laguppställningen i Esbjerg och plockar med Peter Kildemand tillsammans med toppduon Nicki Pedersen och Niels-Kristian Iversen.
Även det polska laget gör ändringar och tar in Krzysztof Buczkowski jämte Jaroslaw Hampel och Piotr Pawlicki.
Nytt i Esbjerg är också att USA:s lag utgår, och ersätts av Storbritannien. Britterna kommer till start med Tai Woffinden och Craig Cook. Tyskland får fortsatt förtroende som wild card efter den fina insatsen i Güstrow.