GP-premiären i Warszawa slutade i en präktig skandal. Efter ett långt förarmöte, så kom beskedet att tävlingen på Narodowy Stadion bröts strax före klockan 22.

– Det är den största skandalen i GP-historien. Med så mycket folk på läktarna, och träningen igår, som blev inställd när bara två förare tränade. Nej, jag vet inte hur de ska rädda upp det här, sa TV10:s expertkommentator Mikael Teurnberg om det polska fiaskot.
Tävlingen började med att startgrinden gick upp ojämnt, och från det fjärde heatet fick start med grön lampa tillämpas. Det fanns alltså inte reservmaterial för att laga startgrinden. De tre första heaten tog 50 minuter att genomföra.
Så fortsatte det fram till heat tolv, då förarna tydligen fått nog och ett möte hölls i någon av den mäktiga arenans inre rum. Förutom det pinsamma problemet med startgrinden så hade ett flertal vurpor inträffat i den tredje omgången.
Mötet tog lång tid, men strax före 22 kunde ett besked lämnas, och beskedet var att tävlingen bröts. Enligt ett uttalande från arrangören BSI bröts tävlingen med hänsyn till förarnas säkerhet, och resultatet kommer att räknas som ställningen var efter heat tolv.
I det skedet ledde slovenen Matej Zagar på åtta poäng, med britten Chris Harris som tvåa på sju, och polske Jaroslaw Hampel trea på samma poäng.
Andreas Jonsson bröt tävlingen efter sitt andra heat, i sviterna av sin knäskada som ännu inte läkt ordentligt. Jonsson hade då tagit en heatseger i sitt första heat, och avbrutit sitt andra heat i startkurvan.
Tomas H Jonasson stod på fyra poäng efter en nolla i sitt första heat, följt av två tvåpoängare, där han elegant passerade Tomasz Gollob i sitt tredje heat.
På läktarna fanns närmare 50 000 åskådare som var minst sagt besvikna över utgången av tävlingen. Det här var mycket dålig reklam för sporten, och förde genast tankarna till tidigare GP-fiaskon i Gelsenkirchen 2008 och Göteborg 2003.
Innan alla besviket gick hem skulle den polske ikonen Tomasz Gollob, som gjorde sitt sista GP-framträdande i karriären, hyllas. Tyvärr blev det inte en värdig avslutning för den polske speedwayhjälten. Publikens besvikelse över den avbrutna tävlingen gjorde att det blev burop och visslingar istället för hyllningar.