VM-serien i speedway tappar en av sina mest spektakulära förare. Ryske Emil Sayfutdinov väljer att avstå VM under 2014. Han ersätts av australiensaren Troy Batchelor. På sociala medier skriver nu Sayfutdinov att avhoppet beror på stora ekonomiska problem.

Emil Sayfutdinov hoppar av VM-serien under 2014.
Emil Sayfutdinov hoppar av VM-serien under 2014.

Brittiska VM arrangören BSI uppger på sin webbsida att Sayfutdinov tackar nej på grund av han ännu inte är helt återställd från de skador som gjorde att han fick avbryta fjolårets säsong redan i augusti månad.
På sin hemsida uppger Sayfutdinov en annan version. Den ryske fartfantomen har stora ekonomiska problem på grund av, som han skriver, brist på nya ryska sponsorer, inget kontrakt i den ryska ligan och inget intresse från den ryska federationen. Plus att hans tidigare polska klubb Czestochowa inte gjort ekonomiskt rätt för sig under förra säsongen.
”Många dåliga saker här hänt mig på sistone, som påverkar mina förberedelser inför VM-säsongen. Just nu behöver jag en paus för att ladda om och komma på rätt väg igen. Men jag vill poängtera att jag inte hyser något agg mot någon för att jag var tvungen till det här beslutet. Ibland måste man ta ett steg tillbaka för att ta två steg framåt senare. Att vinna VM är fortfarande min största dröm, men i år kan jag inte konkurrera på det sätt jag vill. Jag säger inte hej då till VM-serien, utan istället på återseende”.
Som ersättare kliver nu 26-årige austarliensaren Troy Batchelor in. Brisbane-födde Batchelor väljer nummer 75 i VM-uppställningen.
VM-förare 2014:
1. Tai Woffinden, 33. Jaroslaw Hampel, 88. Niels-Kristian Iversen, 45. Greg Hancock, 5. Nicki Pedersen, 55. Matej Zagar, 43. Darcy Ward, 507. Krzysztof Kasprczak, 66. Fredrik Lindgren, 23. Chris Holder, 100. Andreas Jonsson, 91. Kenneth Bjerre, 84. Martin Smolinski, 37. Chris Harris, 75. Troy Batchelor.
Fotnot: Under kommande säsong ges förarna möjligheten att välja individuella nummer.