Rospiggarna är tillbaka i den svenska elitserien. Hemma i Hallstavik gjorde de processen kort med Örnarna. Mariestadslaget demolerades med totalt 117-63 över två matcher och nu ska Rospiggarna bli ett stabilt elitserielag. 

Rospiggarna med fyra SM-guld på meritlistan gör inte comeback för att bli ett nytt strykgäng. För sportchefen Göran Lindblom och lagledaren Mikael Teurnberg har planen klar.
– Det första vi kommer att göra är att bygga ett starkt lag. Vi ska satsa när vi är tillbaka, och vi har muskler för det. Vi kommer att sätta oss ned och börja med ett blankt papper, utan några kontrakt, säger Göran Lindblom.
Det går att spekulera hur länge som helst om vilka förare som Hallstavikslaget jagar, men helt klart är det prioritet att få Andreas Jonssons påskrift.
– Vi får se vad som händer, jag har inte bestämt någonting eller funderat så mycket på vad jag ska göra nästa säsong. Men helt klart är ju Rospiggarna ett alternativ för mig, säger Andreas Jonsson till Race.
Jonssons kontrakt med Ikaros Smederna löper ut efter den här säsongen, och i Eskilstuna spekuleras det redan att Antonio Lindbäck är på väg till klubben. Något som kanske talar för att Jonsson lämnar.
Rospiggarna har förutsättningarna för att bli ett etablerat topplag direkt, likt Ikaros Smedernas 2013. Frågan är när första värvningen presenteras. Att döma av Göran Lindblom på torsdagskvällen så lär det inte dröja alltför länge.
Örnarna, som vann grundserien i allsvenskan, bjöd oväntat svagt motstånd i finalen och får göra ett nytt försök mot elitserien nästa säsong.