Ett långvarigt regn stoppade kvällens Grand Prix i Målilla. Strax före klockan 20.00 kom beskedet att tävlingen ställdes in och flyttas nu till i morgon söndag klockan 10.00.

Det händer inte ofta – men i kväll tog tävlingsledningen i samråd med förare och tävlingsjury beslutet att ställa in och flytta Sveriges Grand Prix i Målilla. Tävlingen planeras nu istället att genomföras imorgon förmiddag klockan 10.00.
Ett kraftigt regn föll över banan vid 17-tiden, men upphörde runt 18.30 och alla trodde nog att tävlingen skulle köras. Men strax efter förarpresentationen kom regnet tillbaka och tilltog i styrka. I depån pratade förarna kontinuerligt med tävlingsledningen och strax före klockan 20.00 kom beskedet att tävlingen blev inställd – och flyttad till söndag.
– Vi var eniga. Vi ville inte köra, och det hade tävlingsledningen full förståelse för. Det är väldigt tråkigt, främst för publiken, men jag tror inte publiken vill se speedway under så chansartade förhållanden som det hade kunnat blivit. Banan var stenhård på rakorna och fullt med tungt och blött material i kurvorna. Det hade inte blivit rättvisa förhållanden, när så mycket står på spel, säger GP-ledaren och en av förarnas främsta talesmän, Greg Hancock till Race Magazine.
Målilla har genom alla år, sedan GP-starten 2005, varit hårt drabbade av regn i samband med sin GP-tävling, men har alltid tidigare kunnat genomföra tävlingen. Den här gången gick det inte.