På grund av Postnord och röd torsdag vågar vi den här gången inte lova exakt vilken dag ni får tidningen. Hos vissa kan den säkert dyka upp på fredag, medan andra får vänta till måndag. Men den som väntar på något gott… osv.

Nummer 5 är i alla fall tryckt och på väg ut. Och vi kan lova en innehållsrik blaska att njuta av i vårsolen. Omslaget pryds av Erik Appelqvist, motorcykeltalangen som slog igenom på den internationella scenen när han vann Youth Cup 125–klassen i Portugals GP–tävling i Enduro–VM. Därifrån levererar vi snack dels med Erik, dels med Oliver Nelson om TM–styrningen och dels med de ”nya” britterna – Nathan Watson och Steve Holcombe.

Mer enduro blir det från Hässleholm, där premiären av Knobby Swedish Enduro Championship kördes. SM–premiär har det också varit i crossen, och vi var självklart på plats i Tibro. Dessutom reportage från såväl Sverigecupen som 85–kubikarnas EM–kval.

Lämnar vi tävlingsbevakningen har vi bland annat snackat med Patrik Erlandsson om hans nya arbetsgivare PSE Parts, och med Joakim Johansson om hans nya deal med Yamaha. De både före detta Honda–profilerna har dessutom samarbete på gång. Vidare pratar vi också med vår svenska Honda–föraren i USA, Fredrik Norén, om förberedelserna inför utomhussäsongen.

Vi levererar också två reportage i samarbete med Fastbikes – dels ett besök hos KTM R&D och designpartnern Kiska, och dels en provkörning av Monteras nya off road–maskin 4Ride.

På Speedway–sidan har vi träffat både Fredrik Lindgren, som ska tillbaka till VM–serien på heltid, och Robin Törnqvist, vars karriär aldrig riktigt tog fart. Vi rapporterar också om den senaste ekonomiska krisen i sporten – Smederna från Eskilstuna, som tätt inpå säsongsstart blev av med sin huvudsponsor. Mer speedway blir det också såväl i Gästkrönikan, Greg Hanckock, som i Målflagg, Bosse Wirebrand.

Och sist men inte minst har vi snackat med Alvin Östlund efter en ny fantastisk VM–insats, den här gången i lettländska Kegums. Bland en hel del annat.

Inte prenumerant ännu? Då har vi tre alternativ:

• Beställ en här.

• Swisha 130 kronor (3 nummer), 250 kronor (5 nummer), 490 kronor (10 nummer) eller 680 kronor (15 nummer) till nummer 1236824965. I meddelandefältet skriver du namn, adress och postadress till den person som tidningen ska skickas till.

• Köp ett lösnummerKolla var närmaste tidning finns här. Eller köp senaste numret via vår hemsida.