Polen tog den sista finalplatsen när Lag-VM:s race off avgjordes på torsdagskvällen. Men det mesta av eftersnacket rörde det ryska laget som genomförde tävlingen med enbart tre förare, sedan bröderna Grigory och Artem Laguta inte kommit till start.

Ett sjukintyg på Artem Laguta och uppgifterna att Grigory Lagutas buss gått sönder i Litauen, på väg till Vojens, var Rysslands besked om varför de endast kom med tre förare till Vojens. Uppgifter som inte imponerade på varken FIM eller BSI.
FIM stängde också av samtliga sju ryska förare som ingått i landets Lag-VM-lag med omedelbar verkan. Till och med söndag. Förutom bröderna Laguta innefattar det även Emil Sayfutdinov, Vadim Tarasenko, Vitaly Belousov, Viktor Kulakov och Ilya Chalov. Grigory Laguta bötfälldes även med 1 200 euro.
Istället låg vägen öppen för Polen att ta sig till lördagens final. Men Storbritannien gav dem en match. Till slut skiljde det bara fyra poäng lagen emellan sedan brittiske stjärnan Tai Woffinden gjort en fantastisk match och kört hela 21 poäng.
Polen gör nu Sverige, Australien och värdlandet Danmark sällskap i finalen.
I dag klockan 15.00 tar det svenska laget med Antonio Lindbäck, Andreas Jonsson, Linus Sundström, Fredrik Lindgren och reserven Peter Ljung den danska banan i besittning, då det är dags för träning inför morgondagens final.