Nej från de polska förarna.
Och ett lika starkt nej från polska förbundets speedwaykommission (GKSZ).
Under onsdagen hade kommissionen sammanträde i Poznan. Då verifierades beslutet att enbart tillåta de gamla ljuddämparna i det polska seriesystemet. Samtidigt beslöt polackerna att dra tillbaka sina anmälningar till årets alla internationella lagmästerskap.

Polen
Polen är regerande lagvärldsmästare. Konflikten gällande ljuddämparna innebär att titelhållarna inte kommer att försvara guldet.

– Samtliga ligor i Polen kommer att köras med de så kallade gamla dämparna, de som var godkända till och med 31 december ifjol, säger speedwaykommissionens ordförande Piotr Szymanski till sportowefakty.pl.
Szymanski meddelar vidare att GKSZ bestämt att Polen drar sig ur årets samtliga internationella lagmästerskap. De anmälningar som är gjorda väljer man att ta tillbaka.
Nämnda förbundsutskott lämnar dock en liten öppning när det gäller förarnas tävlande utomlands. Det kommer att finnas en möjlighet att begära anstånd om att få köra i en utländsk liga där nya dämparna används – men det får i så fall ske på egen risk utan ordinarie försäkringsskydd.
Hur många som vill undantas från den polska policyn återstår att se.
– Jag tror inte att det problemet dyker upp. Säger förarna att de nya dämparna utgör en risk för deras hälsa kommer de inte ens att ansöka om tillstånd att få åka i en liga som tillåter de nya dämparna, menar Szymanski.
”Hur går det med det polska deltagandet i GP?” undrar sportowefakty.pl.
– Vi räknar med att det här får konsekvenser för Polens del i Grand Prix-serien, säger kommissionens ordförande.