Peter PK Karlsson har tidigare aviserat en nysatsning på långbana med VM-serien 2015 i sikte. Men nu väljer han att skjuta den satsningen på framtiden.
– Det tar för hårt på kroppen, tyvärr, säger Peter Karlsson, som annars skulle kvalat i tyska Bielefeld på söndag.

Det var efter comebacken på långbana, en gräsbanetävling i södra England i april, som PK fick känning av den skada han ådrog sig i slutet av förra året.
– Det kändes mycket mer än när jag kör speedway. Underlaget på långbanorna är gropigare och studsigare, och banorna är dessutom längre. Det gör för ont, och speedwayen går först, säger Peter Karlsson som skadade ryggen vid kraschen i England förra hösten.
Nu väljer han att ställa in årets satsning på långbana, och det återstår att se om han återupptar satsningen i framtiden.
* Mer långbana. Svenske världsmästaren i långbana, Joonas Kylmäkorpi inledde VM-säsongen tidigare i dag med att komma fyra i tyska Herxheim. Kylmäkorpi gick dock till ledning totalt i VM-tabellen efter sex raka heatsegrar fram till finalen. Finalen vanns av holländaren Jannick De Jong, före fransmannen Mathieu Tressarieu och tyske Erik Riss.