Det blev en tråkig inledning på den avslutande finalen i Speedway Best Pairs för svensk del. Peter Ljung kraschade i sitt andra heat och fördes till sjukhus med en kraftig hjärnskakning. I Ljungs ställe klev Linus Sundström fram och förde Sverige till en fjärde plats, både i tävlingen och totalt.

Peter Ljung var i ledningen i mötet med tyska paret Wölbert/Kroner, men kraschade tyvärr våldsamt när han gick rakt ned i marken med huvudet före på det tredje varvet. Ljung blev liggande på banan länge, där han togs om hand av tävlingsläkaren.
Till slut kunde han lämna banan i ambulans och fördes till sjukhus. Enligt presschefen på plats i danska Esbjerg, ådrog sig Ljung en kraftig hjärnskakning, men bröt lyckligtvis inga ben i kroppen. Uppgifter som svenske förbundskaptenen Morgan Andersson också bekräftar för Race Magazine.
Sverige fick nu fullfölja tävlingen utan sin mest rutinerade förare. Istället klev landslagsdebutanten Linus Sundström fram ordentligt, och tog tio poäng i tävlingen, efter bland annat två heatsegrar. Sundströms styrning mot de ryska bröderna Laguta var särskilt imponerande, där han hade en hård fajt med Grigory Laguta heatet igenom. De övriga sex svenska poängen togs av Tomas H Jonasson.
Sverige fick till slut nöja sig med en fjärdeplats i tävlingen – vilket var lika med märsterskapsbästa efter två tidigare femteplatser.
Sverige delade också fjärdeplatsen totalt med Australien, som båda slutade på tio poäng.
Danmark vann den avslutande tävlingen, och vann också mästerskapet totalt. Före Polen och Ryssland.
Tävlingen avslutades utan semi- och finalheat. På grund av ihärdigt regnande och en blöt bana kom förarna överens om att avsluta tävlingen efter grundtävlingen.
Slutställning Speedway Best Pairs Cup.
1: Danmark 28.
2. Polen 22.
3. Ryssland 20.
4. Sverige 10.
4. Australien 10.
6. Tyskland 5.
7. Storbritannien 3.
7. USA 3.
9. Lettland 1.