November och december har varit turbulent i Hammarby Speedway. I dag berättar ordföranden Anders Östling för Race att han hoppar av sitt uppdrag med omedelbar verkan.
– Jag har meddelat styrelsen min uppsägning. Jag orkar inte hålla på längre, säger Anders Östling. 

Östling har varit ordförande i både föreningen Hammarby Speedway och bolaget. Men nu slutar han. Som en följd av den senaste tidens oroligheter inom klubben.
– Det är för mycket jobb, och det funkar dåligt med ekonomin. Det tråkigt att hålla på med pengar jämnt. Dessutom jobbar jag fortfarande med min egen firma. Det är roligare med firman som går med vinst än speedway som går med förlust, säger Anders Östling, som fyllt 70 år under året.
Den senaste månaden har turbulensen inom klubben eskalerat, där allt började med att sportchefen Fredrik Edberg lämnade klubben för konkurrenten Griparna.
– Man kan väl säga att de inre stridigheterna var det som fick bägaren att rinna över. Det tar för mycket kraft att få alla att hålla sams, säger Anders Östling, som tidigare även varit ordförande i Rospiggarna.
Östling slutar nu med närmare ett halvår kvar av sin mandatperiod, och kommer att lämna all speedway i fortsättningen.
Han kommer dock att försöka se till att ekonomin i Hammarbys bolag rättas till innan han slutar helt. Bolaget har skulder på femsiffriga belopp.
Anders Östling är av åsikten att Hammarby borde starta om verksamheten i division ett.
– Det var det sista rådet jag gav på mitt sista styrelsemöte, att starta om i division ett och slippa den ekonomiska hetsen som råder.
Men Hammarby kommer att köra vidare i allsvenskan. Klubben kommer att lägga över sin serielicens från bolaget till föreningen. Något som är fullt tillåtet inför en ny säsong. Däremot har de fortfarande ansvaret för vad som händer i bolaget under tolv månader framåt. Skulle exempelvis bolaget gå i konkurs, får föreningen ta ansvaret och flyttas ned ett snäpp i seriesystemet.
I Östlings ställe leder vice ordföranden Tommy Cederlund klubben tills vidare, men det är ingen varaktig lösning.
– Nej, jag kommer inte att ställa mig i hetluften igen. Min förhoppning är att valberedningen ska hitta en Stockholmsbaserad ordförande, säger  Tommy Cederlund.
På förarsidan har Hammarby redan presenterat stora delar av sin trupp, men kommer att offentliggöra hela truppen kommande helg. Nye sportchefen Robert Markenfelt är optimistisk.
– För några veckor sedan visste man inte riktigt vilket håll det skulle gå åt. Men nu känns det mycket bättre. Jag ser fram emot säsongen med tillförsikt, säger han.