Två arbetsgrupper, en för speedway och en för isracing, kommer bli rådgivande till Svemos Trackracingsektion. Så kommer den nya organisationen för svensk track racing se ut framöver.

Den nya organisationen är framarbetad av ESS återtillträdde ordförande Börje Bellinger och Tony Olsson, ansvarig för track raring vid Svemo. På vägen till beslut har delrapporter lämnats in till Serieföreningens styrelsemöten och på Serieföreningens årsmöte den 7 mars röstade samtliga närvarande klubbar ja till förslaget.
Beslutsrätten ligger fortsatt hos Svemo, men i den nya organisationen får klubbarna mer inflytande över hur svensk track racing ska skötas och utvecklas.
– Det känns inspirerande och intressant att få en central roll i svensk track racing nu när klubbarna via Serieföreningen och Svemo har kommit fram till en organisation som ska stärka samarbetet. Arbetsgrupperna tror jag kommer att snabba på beslutprocesserna genom den kompetens och fokus vi nu kan få på olika områden, säger Michael Olsson, nyvald ordförande i Serieföreningen, där han ersätter Håkan Ringqvist.
På förbundet Svemo råder också positiva tongångar efter att förslaget röstades igenom.
– Det här känns jättebra och har mottagits oerhört positivt av samtliga klubbar. Det är väldigt inspirerande för det fortsatta arbetet med att svensk speedway och isracing ska hålla världsklass, säger Tony Olsson i ett pressmeddelande.
De båda arbetsgrupperna ser ut enligt följande:
Speedway:
Mikael Karlsson Dackarna.
Mikael Wirebrand Elit Vetlanda.
Roger Uppgård Masarna.
Isracing:
Anneli Söderlind ÖMK Rundbana.
Peter Jansson.
Rholand Jensen.