Idag begravs Lee Richardson i England och för att minnas och hedra britten kommer man den 28 september köra en minnestävling för Richardson på Arena Essex Raceway, då flera av världens bästa förare deltar.

Den brittiska klubben Lakeside Hammers, som den bortgångne Lee Richardson representerade, bekräftar att man kommer köra en minnestävling för britten fredagen den 28 september. Några av de bästa förarna i världen med Greg Hancock i spetsen kommer finnas på plats på Arena Essex Raceway för att hedra Richardson. Alla intäkter vid evenemanget kommer placeras i en fond för hans fru Emma och hans tre söner.
– Det här är en sorglig vecka med Lees begravning på torsdag och vi känner att det i september blir lämpligt att minnas och hylla Lee för den speedwayföraren han var. Jag kommer tillsammans med Alun Rossiter och Lees bror Craig utforma startfältet för tävlingen. Vi vill ha med de förare som stod Lee närmast och göra allt till en minnesvärd kväll, säger Lakeside Hammers promotor Jon Cook på klubbens hemsida.
Tävlingen kommer vara av individuell karaktär och man har lyckats låna anläggningen gratis och Lakeside Speedway kommer stå för alla kostnader under kvällen. Man undersöker även möjligheterna för ytterligare en minnestävling någonstans i Storbritannien i oktober som ska omfatta de lag Lee representerat. Tanken är också att platsen för nästa års minnestävling kommer skiftas från Lakeside till Swindon.

Information om fonden finns här.