Det blir Masarna och Lejonen som gör upp om en elitserieplats i nästa veckas allsvenska finaler. Det står klart sedan Lejonen kört över Griparna medan Masarna vann en rysare mot allsvenska seriesegraren Gnistorna.

Finalserien med att Lejonen börjar hemma i Gislaved på torsdagen, och avslutar i Avesta på fredagskvällen.
– Riktigt kul. Jag tycker att vi är värda att köra final. Vi gör en väldigt bra match i Malmö, och sedan kämpar vi på hemma hela vägen in i kaklet, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström efter rysaren i Avesta.
Mötet mellan Dalarnas och Skånes speedwaystoltheter blev en rysare. Masarna hade en fyrapoängsledning att gå på inför hemmareturen, efter den något överraskande segern i Malmö. Gnistorna öppnade dock starkt och hade övertagit ledningen totalt efter halva matchen. Men hemmalaget kontrade tillbaka. När två heat återstod hade dock Gnistorna åter en sex-poängsledning, vilket betydde finalavancemang. Då tog Masarnas lagledare Stefan Bäckström beslutet att ställa över Dennis Andersson, som varit med i en mas-femetta i sitt föregående heat. Han satsade istället på letten Maksim Bogdanovs.
Fingertoppskänsla av Bäckström skulle det visa sig, då Bogdanovs och Lindbäck körde hem 5-1 och Masarna var åter i final med två poängs marginal.
– Jag tyckte inte att Dennis hade levererat riktigt som han kan, och hade problem att komma iväg från start. Därför tog jag det beslutet, säger Bäckström.
Därefter tog samma duo de tre poäng som krävdes i sista heatet för att säkra finalavancemanget. Gnistorna vann således matchen i Avesta med 46 – 44, men totalt vann Masarna med 91-89.
Nu väntar alltså Lejonen i final. Gislavedslaget manglade ned Griparna med 57-33 hemma och 49-41 i Nyköping på fredagskvällen.
– Lejonen blir favoriter. Men Gnistorna var jättefavoriter mot oss, och för oss är det bara att  ge allt vi kan, säger Stefan Bäckström.
Ett avbräck för Masarna är att Anton Rosén saknas i finalmatcherna, efter att ha ådragit sig en hjärnskakning vid matchen i Malmö.
– Han kör inte mer i år. Och vi kommer inte att ersätta honom som det känns, utan vi slutför säsongen med de gubbar vi har, säger Stefan Bäckström.