Under torsdagskvällen drog allsvenskan i speedway igång. I Mariestad sågs en tidig toppmatch mellan Örnarna och Masarna sluta med bortaseger 47-43. Dalalaget gav därmed en fingervisning om att de kan bli jobbiga att möta under 2014, och fick dessutom revansch från fjolårets premiärförlust mot just Örnarna.

Matchen på CanVac Arena var dock helt jämn, och var ytterst nära att sluta oavgjord. I det sista heatet gick Örnarnas Magnus Karlsson omkull på det fjärde varvet, vid heatställning 3-3 och matchställning 42-42. Istället körde Dennis Andersson till heatseger, och Thomas H Jonasson smet samtidigt förbi den andre örnen, Robin Aspegren, och därmed 5-1 till Masarna och fyrapoängsseger. Magnus Karlsson var poängbäst i hemmalaget med 11 poäng, där storebror Peter bara fick med sig sex poäng, men i förklaringen låg två motorstopp för PK. Hos Masarna stod Dennis Andersson och Thomas H Jonasson för gedigna insatser, med 13 respektive 14 poäng.
I övriga matcher vann tippade topplaget Lejonen hemma mot Griparna med klara 57-33. Här var ungtupparna Pontus Aspgren och Oliver Berntzon poängbäst med vardera elva poäng i hemmalaget. Men den störste poängplockaren föraren fanns i bortalaget, där Kim Nilsson tog 13 poäng på sex heat och avslutade matchen med tre heatsegrar.
I den tredje matchen tog Gnistorna en hemmatriumf mot Hammarby, där slutresultatet skrevs till 47-43 inför omgångens bästa publiksiffra i 1066 runt Malmö Motorstadion.
I hemmalaget briljerade Peter Ljung på 12 poäng, men även här fanns den störste poängmakaren i bortadepån. Magnus Zetterström körde hem 15+1 för Hammarby. Matchen avgjordes i det 14:e heatet när Ljung och polacken Miroslaw Jablonski körde hem 4-2 till skåningarna.