I kväll inleder det svenska landslaget jakten på att försvara Lag-VM-guldet i speedway. Allt börjar i Västervik – och svenske lagkaptenen Andreas Jonsson är positiv.
– Det ser bra ut. Tittar man på laget och allas form så finns det ingen som visar upp några svagheter för tillfället, säger han.

Andreas Jonsson själv kommer från en helg där han tagit sitt sjunde SM-guld, vilket givetvis också gett honom extra självförtroende.
– Det känns bra. Åkningen känns bra, och jag är för tillfället nöjd med maskinmaterialet, vilket alltid är en trygghet. Jag har dessutom inga skavanker utan känner mig pigg och rätt så fräsch i kroppen, säger han.
Årets Lag-VM-final avgörs i brittiska Manchester på nya Belle Vue Stadium kommande lördag. Polen är redan klart för final efter seger i lördagens semifinal i danska Vojens, eller event ett som det också kallas. Hemmanationen Danmark tog med sig Ryssland till fredagens race-off, som också avgörs i Manchester.
Sverige kliver in i mästerskapet i kväll i Västervik, och möter där Australien, USA och Tyskland.
Det svenska laget ser ut som följer:
1. Antonio Lindbäck
2. Fredrik Lindgren
3. Andreas Jonsson
4. Peter Ljung
5. Joel Andersson (U21-reserv).
Det svenska laget har haft en stängd träning i Västervik, och Jonsson tycker att det kändes bra.
– Alla var väldigt snabba där nere. Det fungerade väldigt bra. Sedan kommer det att bli en tuff tävling på tisdag, där vi inte kan slappna av. Australien har ett bra lag, och Greg Hancock kan själv köra hem runt 20 poäng till USA och tyskarna är ett jämnt lag som har tagit kliv framåt, säger han.
– Vi tar ett steg i taget, men planen är att vi ska ta oss direkt till final för att undvika en oviss race-off. Vårt mål är att vi ska försvara guldet, säger Andreas Jonsson.
Här följer laguppställningar för övriga länder vid tävlingen i Västervik:
Australien
1. Chris Holder
2. Sam Masters
3. Max Fricke
4. Jason Doyle
5. Brady Kurtz (U21-reserv)
USA
1. Greg Hancock
2. Ryan Fisher
3. Billy Janniro
4. Ricky Wells
5. Luke Becker (U21-reserv)
Tyskland
1. Kevin Wölbert
2. Kai Huckenbeck
3. Tobias Kroner
4. Martin Smolinski