Fredrik Lindgren stod för Sveriges bästa insats i GP-serien sedan 2012, när han på lördagskvällen styrde hem en tredjeplats i finska Tammerfors. Vann gjorde slovenen Matej Zagar före regerande världsmästaren Tai Woffinden.

Pallplatsen i Tammerfors är Sveriges första i GP-sammanhang sedan hösten 2012, när Antonio Lindbäck klev högst upp på pallen i Torun. Fredrik Lindgren gjorde en stark avslutning på tävlingen, där han hittade starkt driv på det något lynniga underlaget, där startböjen blev otroligt utslagsgivande.
Han kunde med lite tur fått med sig en silverplakett, då Tai Woffinden vinglade till i utgången på sista varvet i finalen, men britten redde upp det och försvarade sin andraplats. Lindgren i sin tur kunde enkelt hålla undan för fjärdeplacerade Greg Hancock.
– Jag är nöjd, det var skönt att komma upp på pallen igen. Man får inte ha sådana tävlingar som jag hade i Bydgoszcz, man måste vara med i semifinalerna kontinuerligt för att vara med däruppe, sa Fredrik Lindgren efter tävlingen.
Även Andreas Jonsson såg länge ut att ha något bra på gång i tävlingen, då han öppnade med fem poäng på sina två första heat och körde riktigt snabbt. Men i de avslutande tre, så lyckades han endast få med sig två poäng och slutade som tia med sju poäng.
Noterbart är att de tre inledande tävlingarna på årets säsong har varit lika med tre debutvinnare i GP-sammanhang. Först Martin Smolinski i Auckland, därefter Krzysztof Kasprzak i Bydgoszcz och nu Matej Zagar i Tammerfors.