Fredrik Lindgren är bäste svensk i VM-serien inför säsongens femte Grand Prix-tävling i Målilla. Men Lindgren kommer inte att delta vid eftermiddagens träning.
– Jag har kört i Målilla så många gånger tidigare och vill komma med den känslan, och inte få några förutfattade tankar om banan efter en träning, säger Fredrik Lindgren till Race.

Fredrik Lindgren har kört ihop 38 VM-poäng så här långt, och har åtta poäng upp till ledarduon Tai Woffinden och Greg Hancock.
Senast i Prag blev det åtta poäng, efter en svag start på tävlingen, men en stark avslutning. Det är med den tävlingen i åtanke som Lindgren väljer att avstå eftermiddagens träning på hans tidigare hemmabana i Målilla.
– Senast i Prag hade vi en tanke om inställningarna innan träningen, men ändrade helt efter träningen, vilket blev helt fel på tävlingen. Nu slipper vi få några förutfattade tankar om banan efter träningen, utan kör det vi tror på, säger Fredrik Lindgren och fortsätter:
– Jag gjorde så senaste det var GP-tävling i Målilla (2012, red anm) och då vann jag mitt första heat i tävlingen, säger han.
Lindgren är tillsammans med Andreas Jonsson och wild cardet Peter Ljung, de svenska inslagen i Målilla. Andreas Jonsson är hittills den ende svensk som lyckats vinna en GP-tävling i Målilla, när han tog sin första GP-triumf där 2006.
Den senaste vinnaren från Målilla är polske legenden Tomasz Gollob, som klev av GP-serien inför den här säsongen.