Efter gårdagens besked om indraget starttillstånd så berättar i dag Fredrik Lindgren att han och förbundet Svemo hoppas kunna sätta sig ned inom kort för att diskutera en lösning på konflikten.
– Jag känner väl att vi måste få en lösning på det här, och förbundet är inne på samma sak, säger Fredrik Lindgren till Race.

Fredrik Lindgren stoppas nu av Svemo från att köra seriespeedway i ligor utanför Sverige fram till den 11 maj. Han är besviken över beskedet han fick av Svemos koordinator för Track Racing, Jon Lindberg.
– Det är ett tufft beslut de har tagit. Men det är som det är och inte så mycket jag kan reagera över, säger Fredrik Lindgren.
Men nu jobbar båda parter för en framtida lösning. Om det i sin tur leder till att Fredrik Lindgren återkommer, eller ställer sig positiv till att köra för Sverige i Lag-VM igen återstår att se.
– Det är inget som jag kan kommentera i det här läget, säger Fredrik Lindgren.
Lindgren var även i söndags överställd från sin nya polska ligaklubb Gdansk i den polska ligapremiären, men ser ingen dramatik över det.
– Jag fick besked förra onsdagen, och jag får köpa det. Det är så det funkar. Jag har heller inte kunnat vara där och träna eftersom deras bana blev klar så sent, och sedan åkte jag till Nya Zeeland, säger han.
Om inte Lindgren hittar någon öppen tävling att delta i så blir hans nästa tävling Europas Grand Prix i Bydgoszcz den 26 april. Men han känner ingen oro över att tappa matchtempo fram till dess.
– Jag är inte orolig, och det ska inte vara ett skäl till att inte kunna prestera i Bydgoszcz, säger Fredrik Lindgren.