Antonio Lindbäck tog sin första GP-seger sedan 2012 och Sveriges första GP-triumf sedan 2014, när han i kväll vann GP-tävlingen i Cardiff.

När Antonio Lindbäck tog sig till sin första GP-final för säsongen så blev det också seger. Han inledde med tolv poäng i grundomgången där han blev trea efter stundtals mycket stark körning. Det syntes tidigt att Lindbäck hade bra fart i motorerna den här kvällen.
I semifinalen gick han till täten och höll den positionen i mål. Han fick chansen att välja bana först i finalen, och även där tog han samma i semifinalen, det vill säga blå bana. Ett lyckat drag.
Lindbäck gled till täten. Och trots att han var mycket hårt uppvaktad av hemmastjärnan Tai Woffinden höll han undan till seger.
– Hårt jobb lönar sig. Jag och teamet har jobbat hårt för det här, och det var extra skönt att vinna på den här fantastiska arenan, sa Lindbäck efter tävlingen.
Lindbäck avancerade nu till fjärde plats i sammandraget efter sina 18 inkörda poäng, och är bara 13 poäng efter VM-ledaren Greg Hancock, som blev fyra i kväll. Bartosz Zmarzlik snodde åt sig tredjeplatsen.
För de övriga svenskarna så gick Andreas Jonsson åter till semifinal, men blev utslagen. Fredrik Lindgren hade en tuff kväll, och stannade på två poäng. Lindgren kraschade i första heatet och kom i otakt från början.