Antonio Lindbäck vill tillbaka till GP-serien. När han gjorde gästspel som wild card i Målilla visade han att han är en förare för de yppersta sammanhangen. Lindbäck slutade trea bakom VM-ledaren Tai Woffinden och segrande dansken Nicki Pedersen.

Efter tio poäng i grundomgången steg jublet från ljummet till kokande när Antonio Lindbäck styrde hem segern i den andra semifinalen i Sveriges Grand Prix i Målilla. Hoppet om en svensk seger för första gången sedan sedan Andreas Jonsson seger på banan 2006 tändes.
I finalen fick Lindbäck starta på den röda bana ett intill Dackedansken Nicki Pedersen. Pedersen sköt till ledning, och Lindbäck hängde på, men fick se sig passerad av Tai Woffinden som kom farande från den gula ytterbanan.
Till slut kunde dock Lindbäck försvara sin tredjeplats och ta sin första pallplats i GP-sammanhang sedan 2012.
– Självklart vill man vinna när man är i en final, men jag är supernöjd med det jag har gjort och får ta med mig det jag gjorde i kväll, sa Antonio Lindbäck efter tävlingarna.
Nicki Pedersen tog därmed  sin andra seger för säsongen, efter triumfen i Tammerfors. Även den gången kom Tai Woffinden på andra plats.
Woffinden behåller dock ledningen totalt, före Pedersen.
För de andra två svenskarna i tävlingen blev det inte som de hade tänkt sig. Tomas H Jonasson fick ännu en gång med sig sju poäng, och var precis utanför semifinal. Andreas Jonsson hade det ännu tyngre och fick nöja sig med fem poäng totalt. Jonsson och Jonasson har det också tufft i sammandraget. Jonsson har nu 41 poäng, och det skiljer därmed fem poäng upp till Maciej Janowski som bevakar den åttonde och säkra GP-platsen till nästa säsong. Jonasson i sin tur har nu 30 poäng totalt.
Nästa GP-race körs i danska Horsens den 8 augusti.