Antonio Lindbäck fick en fin start på årets EM-serie (SEC). Det blev en fjärdeplats i finalen i premiären som kördes i polska Torun. Tyvärr fick han inte till starten i finalheatet och hängde inte med när Nicki Pedersen vann finalracet före Pawel Przedpelski och Emil Sayfutdinov.

Antonio Lindbäck visade att han vill vara med och fajtas i EM-toppen. Han gjorde en mycket stark grundtävling i Torun, där han tog tolv poäng efter tre heatsegrar, en etta och en tvåa, och visade upp riktigt fin åkning. Han tog därmed den andra finalplatsen bakom Emil Sayfutdinov.
I finalen fick Lindbäck starta på bana två, men var överraskande blek med tanke på grundtävlingens fina åkning. Han var framförallt inte riktigt med i startögonblicket, och var aldrig riktigt nära finalens tättrio. Nollan till trots, så var belöningen för de tolv poängen inte fy skam med enligt uppgift 5400 euro i prispengar.
En final som vanns av veckans fokusförare Nicki Pedersen. Pedersen hade en jämn duell med hemmaföraren från Torun Pawel Przedpelski och ryske Emil Sayfutdinov. Pedersen som i tisdags hade en minst sagt het uppgörelse med Greg Hancock vid elitseriematchen i Motala. Men det verkar inte ha stört den danske stjärnan, som nu tog täten i EM-serien.
* Läs mer om EM-premiären i kommande nummer av Race Magazine.