Svenske speedwaystjärnan Antonio Lindbäck togs för rattfylleri för tredje gången i livet under natten till måndag. Nu är han misstänkt för grovt rattfylleri och petas från det svenska landslagets säsongspremiär i polska Torun den 28 mars, där Best Pairs avgörs.

Antonio Lindbäck var en av förarna som imponerade mest under landslagslägret i kroatiska Gorican under helgen. Förbundskaptenen Morgan Andersson var lyrisk över hur 29-åringen från Krylbo agerade både åkmässigt och socialt.
Men när han kom hem till Krylbo dagen senare hände något.
Under kvällen fastnade Antonio i polisens alkoholkontroll, och enligt polisen visade provet 1,5 promille alkohol i utandningsluften vilket över gränsen för misstanke om grovt rattfylleri.
Lindbäck har tidigare blivit ertappad för rattfylleri både 2004 och 2007.
– De senaste 48 timmarna har handlat mycket om olika möten och samtal. Dels med USÖ (Universitetssjukhuset i Örebro) där Antonio är under behandling hos psykolog sedan tidigare, och dels med de klubbar som Antonio har kontrakt med. Vi har kommit fram till att behandlingen vid USÖ kommer att fortsätta, och de ser heller ingen anledning till att Antonio ska ta en paus från speedwayåkandet. Antonio kommer att fortsätta köra speedway, det står helt klart, säger Mattias Fahlström, koordinator i Team Lindbäck i en kort kommentar, innan samtalet bryts.
Lindbäck var uttagen till att representera Sverige i Speedway Best Pairs, som inleds i polska Torun den 28 mars. Men förbundskaptenen Morgan Andersson väljer nu att plocka bort Antonio i den tävlingen.
– Det här är naturligtvis inget som vi i förbundet står bakom. Men nu vill vi ge honom lite andrum att reda ut det som har hänt. Vi kommer att presentera en ersättare för Antonio i slutet av den här veckan, säger Morgan Andersson.
* Antonio Lindbäck representerar Indianerna i elitserien, Masarna i allsvenskan samt lettiska Daugavpils, som kör i polska Liga I.