Antonio Lindbäck gjorde en klart godkänd insats vid GP-premiären i slovenska Krsko på lördagskvällen. Han slutade delad femma och tog med sig tio poäng till fortsättningen.

– Det gick helt okej. Vi fick jobba väldigt hårt med inställningarna på cykeln, banan var väldigt speciell och ändrade sig mycket under tävlingens gång, säger Antonio Lindbäck till Race Magazine.
Lindbäck imponerade när han tog två raka heatsegrar i heat 16 och 17, och kunde summera grundtävlingen som trea på tio inkörda poäng. Förhoppningen steg om att kvällen skulle sluta riktigt bra för den GP-comebackande svensken. Men i semifinalen kom han till korta i starten, och kunde inte rubba Chris Holder och Tai Woffindens färd mot final.
– Jag valde fel startspår där, spåret var för djupt och jag kom inte iväg som jag skulle. Det var synd, säger Antonio Lindbäck.
På det hela taget var han dock nöjd.
– Det var kul! Jag hade sett fram emot det här, och nu är det bara att jobba vidare, säger han.
Tävlingen vanns till slut av danske Peter Kildemand, som tog en av få segrar från bana två i finalen, när han gasade förbi Chris Holder och höll undan för Jason Doyle.
Övriga svenska förare, Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson, missade semifinal i en jämn tävling. Lindgren slutade tolva på sju poäng och Jonsson på platsen efter med sex inkörda poäng.
Nästa GP-race körs i polska Warszawa den 14 maj. Förra året stod Warszawa för ett riktigt skandalarrangemang, där först banan var i oskick och därefter fungerade inte startgrinden. Vid kommande tävling får den polska arrangören förstärkning från Sverige, då delar av Dackarnas banpersonal med banchefen Mikael Gandskog reser till Polen för stärka upp funktionärsstaben.