Under torsdagen meddelade Gislaved Motorklubb och Lejonen Speedway – via klubbens hemsida – att Joakim Olsson som varit vd för Lejonen under flertalet år kommer att avgå som vd och klubbchef för Lejonen Speedway med omedelbar verkan.

Informationen gick först ut till klubbens medlemmar under torsdagen möte på NTEX Arena.
Joakims avhopp kommer i ett läge där det råder stor ovisshet om den ekonomiska situationen hos 2008 och 2009 års mästare. Förre VM-tvåan Leigh Adams förklarade i förra månaden att smålänningarna var skyldiga honom närmare en halv miljon kronor. I samband med dessa turer hävdade Joakim Olsson att man hoppades reglera skulden till australiensaren innan juni månads utgång.
Tidigare den här veckan dök det upp nya illavarslande tecken angående Lejonens ekonomi.
Varken australiensaren  Chris Holder eller polacken Piotr Swiderski körde tisdagens bortamatch mot Indianerna. Chris uteblivande förklarades med att han tillfälligtvis hade tunnsått med motorer och i nuläget därför prioriterade engelska Elite League framför den svenska elitserien.
Det ryktades dock om att Chris nobbade resan till Kumla på grund av att han inte fått betalt för ett antal tidigare matcher.
På tisdag i nästa vecka har Lejonen hemmamatch mot Elit Vetlanda. Då väljer klubben att använda sig av det så kallade enkronaskonceptet. Det innebär att pubiken bjuds på fri entré och att ett fritt antal sponsorer betalar en krona för varje åskådare som passerar entrégrindarna. I är det bortåt 120 sponsorer som backar upp arrangemanget.
Tidigare har enkronasvarianten varit en succé. För två år sedan kom det nästan 10 000 åskådare när Lejonen åkte mot Dackarna. Det här blir sjätte året i rad klubben använder sig av nämnda upplägg.
Eftersom ekonomin tycks vara pressad skulle det vara välkommet med en storpublik.
Det medger avgående klubbchefen Joakim Olsson i en färsk pressrelease.
– Vi har haft lite otur med väderlek och annat i våra tre inledande matcher i år och därav låga publiksiffror. Nu hoppas vi att alla speedwayentusiaster, nya som gamla, tar sig hit på tisdag. Målsättningen är att slå förra årets publiksiffra och passera 7000 personer, säger han.