Lejonen har kvalificerat sig för elitserien 2015 efter seger över Masarna i den allsvenska finalen. Men frågan är om Gislavedsklubben kommer att ta steget upp. Enligt lagledaren Anders Fröjd är det inte helt självklart.
– Jag vet vad som krävs för att köra i elitserien, och styrelsen måste vara helt säkra på att de vill ta steget. Annars kan vi lika gärna fortsätta i allsvenskan, säger Anders Fröjd.

Lejonen följde upp storsegern i Gislaved på torsdagen med 53-37 med att även vinna returen i Avesta med 46-44. Därmed tog Lejonen det allsvenska guldet. Bakom segern låg fina styrningar av bland annat Avestasönerna Linus Sundström och Pontus Aspgren. Men den bäste poängplockaren var Oliver Berntzon med sina tio poäng.
Lejonen ska nu ta ställning till om de kommer att fullfölja steget upp till elitserien.
– Klubbens håller just nu på att pejla läget bland sponsorerna för att skaffa ekonomiska medel till en ny elitseriesatsning, och hittills verkar det ganska positivt. Men klubben har fram till den 1 oktober på sig att bestämma sig, då det ska göras en serieanmälan, säger Anders Fröjd.
Hos Masarna fanns besvikelse för stunden, men lagledaren Stefan Bäckström var ändå nöjd med vad som presterats under säsongen.
– Vi har gjort det bra. Sedan har vi haft otur med skador på Anton Rosén och Dennis Andersson. Plus att vi inte hade tillgång till Maksim Bogdanovs i finalmatcherna. I det fallet är jag väldigt besviken på att inte Svemo kunde hjälpa oss, säger Stefan Bäckström.
Innan finalreturen i Avesta gjorde också Bäckström klart för en förlängning över tre år som lagledare för Masarna. Klubben har elitserieambitioner.
– Vi vill upp, och vi kommer att sätta oss ned och gå igenom en framtidsplan i början av nästa vecka, säger Stefan Bäckström.
Hur gör ni om ni erbjuds en plats vid ett eventuellt nej tack från Västervik?
– Det får vi ta ställning till då i så fall, och det är väldigt viktigt att vi tar ett genomtänkt beslut, säger Stefan Bäckström.