Det blir inget träningsläger i Frankrike för det svenska landslaget. Istället samlas 15 landslagsförare i Malmö, tio seniorer och fem juniorer, under torsdag och fredag för två dagars träning.
– Det handlar om att prioritera kostnader. När vi har så bra förutsättningar i Malmö så tjänar det ingenting till att åka till Frankrike. Det här blir kanonbra, säger nygifte förbundskaptenen Stefan Andersson Skill.

Pekar ut ny färdriktning. Smedduon Oliver Berntzon och Peter Karlsson ihop med fjolårssmeden Andreas Jonsson är tre av förarna som finns med vid landslagslägret i Malmö. Foto: Thomas Lindblom
Pekar ut ny färdriktning. Smedduon Oliver Berntzon och Peter Karlsson ihop med fjolårssmeden Andreas Jonsson är tre av förarna som finns med vid landslagslägret i Malmö. Foto: Thomas Lindblom

Andreas Jonsson, Peter Karlsson, Antonio Lindbäck, Peter Ljung, Thomas H Jonasson, Ricky Kling, Jonas Davidsson, Magnus Zetterström, Linus Sundström, Dennis Andersson, Jacob Thorssell, Fredrik Engman, Joel Andersson, Victor Palovaara och Oliver Berntzon.
Där har ni truppen som finns på plats i Malmö under torsdagen och fredagen. Saknas gör bland annat Daniel Nermark, Ludvig Lindgren och Anton Rosén, som har uppdrag i England.
– Det här blir skitbra. Stommen är med, och jag tror att vi kommer ha stor nytta av det här under säsongen. Det var många, många år sedan som landslaget gjorde något liknande, säger Stefan Andersson Skill.
– Det kommer att bli tävlingsliknande träning, där vi har gjort ett schema som vi kommer att köra efter. Det blir riktigt bra för grabbarna som ska köra Best Pairs, då de får upp tempot och kan testa mycket, fortsätter han.
Inom kort kommer också förbundsledningen att presentera vilka som kommer att få köra kvalen till VM, EM och JVM under våren.
– Helt klart är att många kommer att få chansen, och ingen kommer att få köra både VM- och EM-kvalen. Och när det gäller VM så tänker vi framtid, säger Stefan.