Rospiggarnas unge stjärna Kim Nilsson missar säsongsstarten i England efter att han ådragit sig mindre frakturer i ryggen under motocrossträning, vid ett besök i USA.
– Han mår ganska bra ändå, han behöver inte opereras, och har varit uppe och tagit en långpromenad, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg, som varit i mejlkontakt med Kim. KimNilsson

Kim Nilsson hade länge sett fram emot besöket hos motorprofilen Lasse ”Amerika-Lasse” Larsson i Kalifornien, där han skulle träna motocross och speedway. Men dessvärre var oturen framme under en motocrossträning häromdagen, där Kim voltade framåt och skadade sig illa.
– Tråkigt för honom, och väldigt oturligt, man ska veta att Kim är en rutinerad motocrossåkare och var uppe i Sverigetoppen när han var yngre. En kota i övre ryggen och en kota i nedre har fått en fraktur, plus att han ådrog sig en hjärnskakning, men dessbättre ingen skada i nacken. Enligt läkarna i USA så ska han kunna köra speedway igen i april, säger Mikael Teurnberg.
Kim Nilsson lär dock missa den brittiska ligastarten där han representerar Eastbourne Eagles, som drar igång säsongen på Arlington med Joonas Kylmäkorpis testimonial den 22 mars. Även ligapremiären i Polen den 13 april, där Kim kör för Start Gniezno i Liga 1, kan vara i farozonen.