Efter en av sina bästa elitseriesäsonger i karriären var det många som höjde på ögonbrynen när Elit Vetlanda inte valde att erbjuda Peter Ljung nytt kontrakt i lördags. Men Ljung fick klart med ny klubb på ett ögonblick. Nu står det klart att Ljung återvänder till Dackarna under 2016.

– Det ska bli riktigt kul. Det känns som en nytändning. Dackarna känns som en mer familjär och tajtare förening. Det var det bästa tänkbara som kunde hända i det här läget, säger Peter Ljung som fick sitt genombrott på seniornivå i Dackarna (Dåvarande Team Svelux och Luxo Stars) mellan 1999-2004.
Avskedet från Elit Vetlanda sker dock med lite bitter eftersmak. I lördags fick han beskedet av sportchefen Mikael Wirebrand att hans kontrakt inte skulle förlängas.
– Jag blev väldigt paff faktiskt. Det var inte längesedan vi pratade, och då var det inga konstigheter. Självklart förstår jag att förutsättningarna ändras med snittet, men jag anser att de inte är villiga att offra någonting för att behålla mig. Jag är mest besviken över att jag försökt bidra med andra grejer utanför banan, för klubben och intresset, och att de inte ser något värde i det, säger Peter Ljung.
– Man ska aldrig stänga några dörrar, men som det känns nu så var det här droppen med Vetlanda, fortsätter han.