Andreas Jonsson lämnar Dackarna efter nio säsonger. VM-stjärnan och Smålandsklubben kom inte överens om ersättningen.
– Andreas ville stanna hos oss, men vi har en budget att följa och han får bättre betalt på annat håll, säger Dackarnas klubbchef Jörgen Kling.

Andreas Jonssons nya klubbval lär inte bli offentliggjort förrän efter helgens VM-avslutning i Torun. Jonsson och Dackarna bröt samarbetet på fredagsmorgonen efter ett samtal mellan Jonsson och Jörgen Kling.
– Vi hade ett samtal, där han förklarade att han ville stanna i Dackarna, men att det skiljde ganska mycket mellan vårt bud och de andra han fått. Vi har stramat åt vår budget, och kunde inte hänga på det tåget, säger Jörgen Kling och fortsätter:
– Det är tråkigt att tappa Andreas, han har gjort massor för Dackarna. Vi hade en plan för hur vi skulle ställa laget 2013, och där ingick Andreas. Nu får vi tänka om, säger Jörgen Kling.
Med tanke på Jonssons höga snitt, frigörs nu nya möjligheter för Dackarna att laborera med uppställningen. Vem eller vilka som ersätter Jonsson är inte klart.
– Det jag kan säga, att det lär inte bli några åldermän som kommer in i truppen. Men nu frigörs ett ganska stort utrymme, och vi har flera möjligheter att utnyttja det, säger Jörgen Kling.
Kling kunde samtidigt glädjas åt att polska stjärnskottet Patryk Dudek har förlängt kontraktet med Målillaklubben i ytterligare två säsonger. Dudek tillsammans med Fredrik Lindgrens utgör Dackarnas trupp så här långt.