Andreas Jonsson skadade sig i det första heatet under söndagens polska ligapremiär mellan Zielona Gora och Stal Rzeszow. Jonsson vred till knät och foten – men inget i knät är skadat och lördagens GP-premiär i Warszawa ska inte vara i fara.

Det var efter en incident med Rzeszows Greg Hancock och lagkamraten Grzegorz Walasek, som Jonsson fastnade med vänsterfoten under Hancocks cykel och vred till foten och knät så kraftigt att remmen på släpskon gick sönder.
– Han fullföljde matchen med stora smärtor, men var tvungen att uppsöka sjukhus efteråt. Knät svullnade upp som en fotboll under natten, så just nu går han på tömning av knät fyra gånger om dagen, plus annan rehab senare i veckan. Men magnetröntgen visade att inget ledband var trasigt, och det var han mycket glad över, säger svenske förbundskaptenen Morgan Andersson.
Enligt Morgan Andersson ska inte lördagens GP-premiär i Warszawa vara i fara.
– Han är helt inne på att köra i Warszawa, säger Morgan Andersson.
GP-premiären i Warszawa är för övrigt utsåld. Enligt uppgift ska då publiksiffran komma upp i 50 000 åskådare, vilket är en av de högsta siffrorna i GP-serien sedan det kördes VM-finaler på brittiska Wembley.
* Läs mer om Andreas Jonsson och totalt sex sidor inför årets GP-premiär i speedway, i kommande nummer av Race Magazine, som når prenumeranterna i slutet av veckan.