Det var i förra veckan som det uppdagades att polska ligaklubben Gdansk är skyldiga sin svenske stjärna Thomas H Jonasson närmare 300 000 kronor. Men nu är problemet på väg att lösas.
– De fick en väldig fart när jag gick ut i media. Det har löst sig på ett bra sätt, säger Thomas H Jonasson till Race, som nu signerat för en fortsättning i klubben. 

Thomas H Jonasson satte press på Gdansk, när han bland annat gick ut i Aftonbladet och berättade om de obetalda matchersättningarna på närmare 300 000 kronor.
– Det har löst sig väldigt bra. Pengarna är på väg, och jag får lite mer än vad de var skyldiga mig. När det blev så här så får jag nästan ta tillbaka allt ont jag sagt om dem, säger Thomas H Jonasson.
Även lagkamraterna Krystian Pieszczek, Robert Miskowiak och Artur Mroczka hade stora fordringar att kräva av Gdansk.
– Men nu har jag blivit lovad att allt ska vara löst inom tre veckor. Jag har även sett att de har gjort en förberedande utbetalning, och tre personer som hjälpt mig med det här säger att det inte ska vara någon fara, säger Thomas H Jonasson som nu följer med klubben upp i Ekstra Liga, där han blir lagkamrat med Fredrik Lindgren.