Thomas H Jonasson ytterst nära att kvalificera sig till GP-serien 2015 vid lördagskvällens GP Challenge i italienska Lonigo. Men tio poäng räckte inte för att ta sig vidare. Istället säkrade Chris Harris sin GP-framtid och fick med sig australiensaren Jason Doyle.

Det blev till slut en sjätteplats för Thomas H Jonasson i GP Challenge. Därmed är han andre reserv i GP-serien 2015. Men en poäng till hade sannolikt räckt för att nå en ordinarie plats. Då hade Jonasson hamnat på samma poäng som fyran Maciej Janowski, men i kraft av bättre placering i inbördes möte med Janowski hade Jonasson gått före i resultatlistan, om han hade haft en poäng till.
Detta skulle varit möjligt då Matej Zagar vann tävlingen. Zagar som redan kör i GP-serien och som i dagsläget har god marginal att klara en topp åtta-placering. Därför skulle föraren närmast utanför pallen också tagit sig vidare. Den föraren blev nu Janowski.
Lite ironiskt i sammanhanget är att Thomas H Jonasson förlorade en viktig poäng i ett tufft heat med landsmannen Peter Ljung i den fjärde omgången. Ljung som kom in i tävlingen på kort varsel efter att Kenneth Bjerre lämnat återbud på grund av skada.
Tvåa och trea i Lonigo blev nu australiensaren Jason Doyle och britten Chris Harris, som därmed säkrat GP-status för 2015.
Sverige hade ytterligare två förare med i tävlingen. Linus Sundström och Oliver Berntzon. För dessa blev det en elfte- och en 13:e plats i resultatlistan.
Resultat GP Challenge Lonigo.
1. Matej Zagar 13+3, 2. Jason Doyle 13+2, 3. Chris Harris 13+1, 4. Maciej Janowski 11, 5. Przemyslav Pawlicki 10, 6. Thomas H Jonasson 10, 7. Nicolas Covatti 10….9. Peter Ljung 7, 11. Linus Sundström 5, 13. Oliver Berntzon 4.