Dackarnas klubbchef Jörgen Kling har börjat bygga laget för säsongen 2012. Den givna ambitionen är att bygga för att vara med i den absoluta toppen, det visar årets värvningar.
Fredrik Lindgren, 26, har skrivit på för ytterligare två säsonger. Dubble juniorvärldsmästaren Darcy Ward, 19, och en av de absolut bästa svenska förarna, Jonas Davidsson, 27, kommer också att köra för Dackarna under 2012.

Davidsson
Jonas Davidsson var omsvärmad av presskåren i samband med Piraternas SM-guld för några veckor sedan. Nu är Jonas glödhet igen eftersom han skrivit på för Dackarna och alltså väljer att lämna mästarna hemma i Motala. Foto: PER GUSTAFSSON

Antalet övergångar och kontraktsförlängningar har varit begränsat i år, men Dackarnas triss i påskrifter under fredagen visar att klubbchefen Jörgen Kling inte legat på latsidan efter sista matchen mot Västervik.
Fredrik Lindgren har funnits med i Dackarna de fem senaste säsongerna och kommer att göra det i minst två säsonger till.
– Egentligen var det inga konstigheter, kommenterar Lindgren. Jag har alltid trivts bra och ville stanna så vi kunde komma överens ganska så snabbt.
Nästa förare som skrivit på för Dackarna är Jonas Davidsson, 27, något som kan betecknas som en bomb i speedwaysverige. Davidsson var med och vann SM-guld för Piraterna i höstas men valde nu att byta klubb.
– Det har varit lite på gång några gånger tidigare och nu har det äntligen hänt. Dackarna är Sveriges bästa klubb att åka för, ett väloljat maskineri på alla sätt, säger Davidsson.
– Man måste verkligen säga att vi har ett mycket intressant lag på papperet, fortsätter han.
– Självfallet så är vi mycket nöjda med att Jonas kommer att åka för oss under nästa säsong. Det är svårt att hitta förare av hans kaliber. Dessutom trivs Davidsson, Lindgren och Andreas Jonsson mycket bra tillsammans, säger Kling.
Tredje påskriften kom från Darcy Ward. 2009 och 2010 vann han junior-VM och 2011 blev det ett silver. Den 19-årige australiensaren fick också chansen att köra två VM-tävlingar under 2011 och blev trea i den första i polska Torun.
– En otroligt duktig chaufför som vi är mycket nöjda med att kunna knyta till oss. Jag anser att han redan nu är en av världens bästa förare, säger Kling.
Andreas Jonsson och Joel Larsson fanns redan på kontrakt när arbetet började, två viktiga byggstenar. Jonsson visade under hösten att han är en av världens allra bästa förare och Larsson visade att han kan plocka viktiga elitseriepoäng som junior.
Klart är också att Jerker Eriksson ansluter till Dackarna som en av två lagledare 2012. Han kommer att jobba tillsammans med Mikael Karlsson. Jerker som fanns med Dackarnas organisation 2010 var under 2011 i Valsarna.
– Jag trivdes väldigt bra i Hagfors också, det måste jag säga, så det var inte något helt enkelt val att komma tillbaka till Målilla. Magkänslan fick avgöra och jag tycker chansen att vinna är större i Målilla, kommenterar han.