Svensk track racing tappar en mycket stark resurs. Koordinatorn Jon Lindberg lämnar Svemo den sista november och kommer istället att påbörja en ekonomitjänst hemma i Västervik.
– Beslutet är helt och hållet mitt eget. Jag känner att det är rätt läge nu, säger Jon Lindberg, som kommer att lämna sporten helt.

Skälen till Jon Lindbergs avslut är flera. Saknaden av att jobba med ekonomibitar och slut på pendlingen är två av dem. Men en stor del handlar också om att han inte tycker svensk speedway utvecklas i rätt riktning.
– Tyvärr har man bränt alldeles för mycket energi på saker som inte har med det sportsliga att göra kring sporten. Och man känner väl att tiden är för dyrbar för att spilla på saker som inte för utvecklingen framåt, fortsätter han.
Hos Svemo kommer Jon Lindberg att bli saknad.
– Jon har varit en mycket omtyckt medarbetare hos oss. Han är mycket kunnig, väldigt socialt kompetent och har stor integritet. Dessutom lever han alltid upp till vad han åtar sig. Det blir en förlust för både förbundet och sporten som jag ser det, säger Svemos generalsekreterare Per Westling till Race.
Svemo kommer inte att utlysa någon tjänst som ersättare för Jon Lindberg. Istället är planen att fylla upp Tony Olssons halvtidstjänst till en heltid när han slutar sina uppdrag som race director vid FIM och Grand Prix-serien.
Innan Jon Lindberg anställdes vid SSI/Svemo, jobbade han som administrativ koordinator i Dackarna mellan 2002-2011. Han var också ledare och styrelsemedlem inom klubben från 1996.
* Läs mer om Jon Lindbergs avgång i nästa Race, som når alla prenumeranter på onsdag.