Polske ikonen Tomasz Gollob har tackat för sig i Grand Prix-sammanhang. Idag blev det också officiellt att han ersätts av engelsmannen Chris Harris under 2014. 

Efter 19 år har legenden Tomasz Gollob valt att inte fortsätta i GP-sammanhang 2014, dit han tidigare hade tilldelats ett wild card. Gollob valde att inte skicka in sin förarbekräftelse vid månadsskiftet och kort senare kom han med ett uttalande att han inte fortsätter i VM-sammanhang.
– Jag har funderat på länge detta. Jag har kört i VM i 19 år och det får räcka nu.  Jag är inte 23 år gammal längre, som regerande världsmästaren Tai Woffinden. Han och Emil Sayfutdinov, som är ett år äldre, är i början av sina respektive karriärer och måste tävla där. Hade jag varit i deras ålder så hade jag också gjort det. Men nu är jag i en annan situation och kommer att satsa på ligaspeedwayen och andra tävlingar, säger Tomasz Gollob till den polska sajten nowosci.com.pl.
Som ersättare för Tomasz Gollob kliver förste reserven i GP-serien Chris Harris in. Den 31-årige britten gör nu comeback i VM-sammanhang efter ett års uppehåll.
– Jag har pratat med honom, och han blev väldigt glad över att få chansen. Han kommer att satsa hårt och kanske slipper den stora pressen på sig från hemmafansen nu när Tai Woffinden är regerande världsmästare, säger FIM:s svenske race director Tony Olsson till Race.