Åtta poäng i Torun räckte. För några minuter sedan stod det klart att Greg Hancock är 2014 års världsmästare. Hans tredje titel efter triumferna 1997 och 2011.

Han är 44 år och världens snabbaste man på en speedwaycykel. Två inledande heatsegrar och en andraplats i sitt tredje räckte för att Greg Hancock skulle säkra titeln. Han kliver därmed om landsmannen och barndomsidolen Bruce Penhall i den amerikanska titelkampen. Penhall stannade på två titlar från 1981- och 82.
– Helt otroligt. Jag är så glad, och det finns så många jag vill tacka, sa Greg Hancock till BSI:s studioman Steve Brandon direkt efter det stod klart att han kört hem årets världsmästerskap.
Hancock vann till slut grundtävlingen, men ett stopp i semifinalen gjorde att tävlingssäsongen var över. Men det kunde han kosta på sig en kväll som denna.
Bakom Hancock behöll Krzysztof Kasprzak silvermedaljen, medan Nicki Pedersen körde upp sig till tredje plats och brons i totalsammandraget. Det krävdes dock ett skiljeheat mot Tai Woffinden för att dansken skulle säkra bronset.
Pedersen blev först utesluten ur finalen efter en incident med Krzysztof Kasprzak, och den svenske domaren Krister Gardell dömde Nicki som vållande till kraschen och uteslöt honom ur heatet.
Pedersen visade tydligt sitt missnöje över domslutet, vilket han påtalade för både Gardell, svenske race direktorn Tony Olsson, FIM-basen Armando Castagna samt den brittiske domaren Tony Steele. Den polska publiken visade i sin tur sitt missnöje mot Pedersen och bjöd honom på en kraftig visselkonsert vid prisutdelningen.