Malmöklubben Gnistorna bekräftar ikväll att de drar sig ur allsvenskan med omedelbar verkan. Anledningen stavas ekonomiska problem.

Tidigare i kväll meddelade styrelsen för MK Tändstiftet att klubbens båda representationslag FNC Gnistorna i allsvenskan och division 1-laget Texoil Racers lägger ned fortsatt tävlande den här säsongen.
I ett pressmeddelande på sin hemsida skriver klubben följande: Föreningens styrelse satt hela söndagen och vände och vred på alla möjligheter med att kunna köra vidare, men unisont beslutades att lägga ner tävlingsverksamheten för resten av säsongen med motiveringen att rädda kvar föreningen. Anledningen är att pengarna är slut och styrelsens ansvar mot medlemmarna ligger i att förvalta klubbens räkenskaper på ett föreningsvärdigt sett, således kan vi inte fortsätta köra på och riskera konkurs utan nu måste vi börja bygga från grunden och komma tillbaka starkare än någonsin.”
Förarna som är skrivna i klubben är fria att byta klubb i det transferfönster som öppnas på onsdag.
De allsvenska konkurrentklubbarna är informerade om situationen, och är sannerligen inte glada.
– Det känns inget bra. I höstas rättades sig alla andra lag efter dem när vi diskuterade seriesystemet. De ville ha färre matcher och tre raka hemmamatcher så att de skulle få ordning på ekonomin, och så blir det så här ändå. Det blir ett tapp och det är ingen höjdare. Västervik, vi och Griparna har ju vunnit varsin bortamatch där men nu blir vi ju av med de poängen också. Plus att vi inte får möjlighet att möta dem hemma heller, säger Mats Boström till Norrköpings Tidningar.