Fredrik Lindgren kör GP-serien 2017. Han slutade trea i SGP Challenge i Vetlanda och har nu en permanent plats i GP-serien nästa säsong, som ingen kan ta ifrån honom.
– Det känns väldigt skönt, säger Fredrik Lindgren till Race.

För Fredrik Lindgren var det stora målet under 2016 att ta sig tillbaka till VM-serien. Efter en liten rysare i Vetlanda så är han där. Han var aldrig sämre än tvåa i något heat – men fick ta vägen till VM via ett skiljeheat mot danske Kenneth Bjerre.
– Det var bara att gå all in. Ett sånt heat är ett matchrace. Jag gick ganska hårt på honom ett par gånger, men han var också lite snabbare i slutet av rakorna. Jag beslutade mig för att gå lite tajtare in i sista sväng och det räckte, säger Lindgren om skiljeheatsdramatiken.
Dessutom på en bana, som Lindgren haft svårt för genom åren.
– Det gällde att bara försöka skaka av sig det som varit innan. Jag var här i våras och gjorde en hyfsad match med Indianerna, och tog den insatsen med mig i dag, säger han.
Nu är han tillbaka i GP-racet på allvar för första gången sedan 2014. Han är även med i årets serie – på skadade Jaroslaw Hampels bekostnad.
– Det har varit väldigt konstigt i år. Jag har ibland fått besked bara fem dagar innan. Det har varit svårt att organisera. Nu blir det skillnad. Det som känns skönt är att jag kan börja med allt runtom satsningen redan nu.
Han känner att han har betydligt mer att ge i GP-sammanhang än vad han hittills visat.
– Jag lärde mig mycket av förra säsongen när det inte gick så bra. Nu har jag kunskap i hur jag skall lägga upp min träning på ett bättre sätt. Dessutom har jag ett bra samarbete med min motortrimmare, där jag tror att den nya motorn har mer att ge, säger Fredrik Lindgren.
Med sig till GP-serien 2017 tog han slovaken Martin Vaculik och polske stjärnan Patryk Dudek. Svenske Peter Ljung slutade sexa i tävlingen på nio poäng. 2148 personer fanns på publikplats.
* Läs mer om SGP Challenge i kommande nummer av Race Magazine.