Elitklubbarnas egna organisation ESS kommer att bötfälla Rospiggarna efter att de anser att klubben brutit mot överenskommelsen om tre svenska förare i startsjuan i varje match.

– Klubbarna i ESS har sedan tidigare kommit överens om att det ska vara tre svenska förare i laget varje match. För att räknas som svensk förare måste du ha svensk licens, vara svensk medborgare och kunna ställa upp i SM-sammanhang, säger ESS ordförande Dan-Åke Moberg.
Den förare som ESS inte räknar som svensk förare är Timo Lahti, som kör på svensk licens, och som förra säsongen räknades som svensk förare. I höstas uppgraderade ESS den så kallade ”svenskregeln” med att du måste ha svenskt medborgarskap. Vilket Timo Lahti saknar.
I och med att Lahti körde gårdagens match för Rospiggarna där övriga svensklicenserade förare var Andreas Jonsson och Jacob Thorssell, kommer ESS bötfälla Rospiggarna, med enligt uppgift 25 000 kronor plus moms.
Rospiggarnas lagledare och starke man Mikael Teurnberg är kritisk till ESS agerande.
– Är det ESS eller Svemo som sätter reglerna för svensk speedway? I mina ögon är ESS en kommersiell organisation. Timo Lahti har kört i Sverige sedan 2010, han har svensk licens, är skriven i Sverige, och förra säsongen räknades han som svensk i vårt lag. Nu gör han helt plötsligt inte det. Men de får skicka ett bötesbelopp så ska jag ta upp det med styrelsen, säger Mikael Teurnberg.
– Jag känner lite att det handlar om konkurrens. Flera icke-svenska förare har kört i elitserien på svensk licens tidigare, men då har ingen reagerat. Han är en duktig förare och då blir det en konkurrenssituation. Timo vill inget hellre än att representera Sverige. Finland är ett u-land i speedway, och Timo vill någonting med sin speedway, fortsätter Teurnberg.
* Förtydligande. Svemo som förbund kan inte sätta regler om antal svenska förare per lag och match, utan enbart följa de föreskrifter för gällande EU-lagstiftning om fri arbetsrätt mellan EU-anslutna länder. ”Svenskregeln” är enbart en intern överenskommelse mellan ESS-anslutna klubbar.