Den 23 maj rycker allt närmare. Då riktas världens speedwayblickar mot Eskilstuna där finaltävlingen av Speedway Best Pairs avgörs. Under tisdagen presenterades den svenska truppen till mästerskapet.

Janek Konikiewicz från polska One Sport och Ikaros Smedernas sportchef Jimmy Jansson berättade om förutsättningarna inför Best Pairs.
Janek Konikiewicz från polska One Sport och Ikaros Smedernas sportchef Jimmy Jansson berättade om förutsättningarna inför Best Pairs.

Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck, ackompanjerade av Peter Ljung, Thomas H Jonasson och Linus Sundström. Där har ni den svenska truppen till Speedway Best Pairs, där flera av de allra bästa förarna i världen kommer till start och gör upp om prissumman på en miljon zloty (cirka två miljoner svenska kronor).
Best Pairs inleds i Torun den 28 mars, fortsätter i tyska Landshut den 10 maj och avslutas och avgörs i Eskilstuna fredagen den 23 maj.
– Allt gick väldigt fort, vi kontaktade Eskilstuna om de var intresserade sedan gjorde vi klart och där är vi nu. Den stadion vi ser har inte gjort oss besvikna. Jag tror att det kommer bli en riktigt häftig tävling och att mästerskapet kommer att avgöras i Eskilstuna, säger Janek Konikiewicz, vice vd för polska One Sport.
Ikaros Smedernas sportchef Jimmy Jansson ser fram emot arrangemanget med tillförsikt.
– Det blir en riktig höjdare, och en av de största tävlingar som arrangerats i Eskilstuna. Men än så länge tror jag inte riktigt att Eskilstunapubliken förstått vilken kanontävling det här kommer att bli. Målet är att vi ska göra det här riktigt bra, så att vi kan arrangera en stor internationell tävling även 2015, säger Jimmy Jansson.
Laguppställningar Speedway Best Pairs:
Sverige: Andreas Jonsson och Antonio Lindbäck (Peter Ljung, Thomas H Jonasson, Linus Sundström).
Australien: Chris Holder och  Darcy Ward (reserver presenteras senare).
Danmark: Nicki Pedersen och Niels-Kristian Iversen (Michael Jepsen Jensen).
Ryssland: Emil Sayfutdionov och Grigory Laguta (Artem Laguta).
Lettland: Kjastas Poudzuks och Andrej Lebedevs (reserver presenteras senare).
Polen: Tomasz Gollob och Adrian Miedzinski (Patryk Dudek).
Tyskland: Martin Smolinski och Kevin Wölbert (Max Dilger).

* Utförligare version inför Speedway Best Pairs läser du i kommande nummer av Race.