Fredrik Engman är svensk juniormästare i speedway 2015. Därmed fullbordade Engman sitt äkta JSM-hattrick, då han även lade beslag på gulden 2013 och 2014.

l en utdragen JSM-final på Parken i Hallstavik höll maspiraten Fredrik Engman nerverna bäst i styr,  när han körde hem ett nytt guld.
– Riktigt skönt. Jag har haft det lite tungt till och från i år, och därför känns det extra skönt att visa att man kan göra någonting bra, sa Fredrik Engman till Race Magazine efter finalheatet.
Kollegorna på pallen var desto mer besvikna. Victor Palovaara fick med sig ännu ett silver och John Lindman körde till sig bronset. Fyra i finalen var Joel Andersson.
– Jag är inte nöjd, jag hade velat ha guldet. Det är en besvikelse just nu, sa Victor Palovaara.
– Visst, det är inte dåligt med ett brons, men jag måste säga att jag inte är nöjd. Jag hade velat avsluta juniorkarriären med ett guld. Men Fredrik körde bra, säger John Lindman.
1021 åskådare såg juniorfinalen i Hallstavik, vilket är en av de högsta publiksiffrorna för en juniorfinal på länge. De fick dessvärre bevittna en utdragen tävling, med skiftande kvalitet och tyvärr flera krascher. Några av dem allvarliga.
Västerviks Gustaf Johansson råkade mest illa ut när han körde på Christoffer Selvins vurpade cykel i sitt tredje heat och kraschade svårt. 17-årige Johansson slogs medvetslös när han kraschlandade mot banan, men kvicknade till efter en stund och fördes med ambulanshelikopter till Karolinska Sjukhuset i Stockholm. En tidig rapport talar om en kraftig hjärnskakning och ett misstänkt armbrott.
Även fjolårets USM-etta Filip Hjelmland, som gjorde sin första JSM-final, vurpade vådligt mot luftstaketet, men kunde dessbättre resa sig och slutföra tävlingen.
Arrangörsklubben Rospiggarna hade fullt upp med att reparera sönderkört luftstaket under tävlingen, och sökte också desperat efter hjälp från andra klubbar som kunde bidra med extra luftkuddar för att säkra lördagens SM-final.
Piraterna i Motala sträckte ut en hjälpande hand och piratlagledaren Stefan Andersson Skill kommer att leverera reservkuddar till lördagens final.
– Stort av Piraterna och Stefan. Vi är väldigt tacksamma, säger Rospiggarnas starke man Mikael Teurnberg.