På söndagskvällen tackade Masarna formellt nej till en gratisplats i elitserien 2015. Att frågan nu skulle gå vidare till allsvenska seriesegraren Gnistorna är långt ifrån självklart. Ett starkt alternativ i skrivande stund är att elitserien 2015 består av sju lag.

Först klev Vargarna ned, därefter tackade Västervik nej till den vakanta platsen som uppstod, därefter gick frågan vidare till allsvenska finaltvåan Masarna. Men efter ett styrelsemöte på söndagskvällen beslutade klubbens styrelse att tacka nej till erbjudandet från Svemo.
Så här motiverade Masarna sitt beslut på sin hemsida under söndagskvällen:
I dag på förmiddagen fick Masarna frågan av Svemo om hur vi ställde oss till att åka i Elitserien 2015. På kvällens styrelsemöte togs frågan upp och en enhällig styrelse beslutade att tacka nej till erbjudandet. Vi kommer ta steget upp när vi på sportsliga grunder har kvalificerat oss för Elitserien.
Nu fortsätter vi i Allsvenskan ytterligare ett år. Vi fortsätter arbetet för att stärka upp hela organisationen kring Masarna.”
Hur Svemo nu går vidare med utseendet av elitserien 2015 är i dagsläget oklart. Men att förbundet skulle fortsätta följa rangordningen i allsvenskan och fråga grundseriesegrarna Gnistorna från Malmö, känns inte helt självklart.
– Nu får vi ta en funderare på hur vi går vidare. Det är ingen självklarhet i att vi frågar vidare, meddelar Jon Lindberg, koordinator för track raring vid Svemo.