Spontant känns det som att striden om SM-guldet i speedway avgjordes redan i den inledande matchen. Elit Vetlanda lyckades besegra Indianerna med 46-43 i Kumla och har nu gett sig själva en fantastisk möjlighet att köra hem klubbens åttonde SM-guld på hemmabana i morgon kväll.

Elit Vetlanda sparade inte på krutet i den inledande finalmatchen. Smålänningarna gick till en tidig ledning, som ett tag var så stor som åtta poäng. Indianerna kröp dock närmare, mycket tack vare heatövervikt med 5-0 i det tionde heatet. Efter att Thomas H Jonasson slagit runt i startmomentet och David Ruuds maskin stannat i startkurvan så kunde Fredrik Lindgren och Scott Nicholls defilera hem det något ovanliga heatresultatet.
Indianerna fortsatte sin poängjakt efter paus när Mikael Max och nämnde Nicholls gjorde 4-2 i det elfte heatet. Men närmare än så kom aldrig Indianerna, trots starkt stöd från över 5000 åskådare hemma på Sannahed.
I det sista heatet hade dock Piotr Protasiewicz och Fredrik Lindgren 5-1 på gång, som hade inneburit indianvinst med en poäng. Men Tai Woffinden ville annat och visade stor speedwaykonst när han bröt sig emellan de båda indianerna och utjämnade heatet till 3-3 och seger för Elit Vetlanda.
Nu har Elit Vetlanda allt i egna händer på sin egen hemmabana, där laget är obesegrat den här säsongen.
Om Indianerna skulle lyckas vända på siffrorna i morgon vore det det en stor sensation.