Som väntat hade Elit Vetlanda inga problem att besegra Indianerna i onsdagkvällens finalupplösning. Siffrorna skrevs totalt till 103-76 över två matcher. Över 5 000 åskådare hyllade Elit Vetlandas defilering mot sitt åttonde SM-guld.

En av de stora guldhjältarna under kvällen var 21-årige Jacob Thorssell, som under finalmatcherna klivit fram och visat att han tillhör en stor del av Sveriges speedwayframtid. Thorssell körde hem tio poäng på hemmaplan och visade i matchens fjärde heat i vilken form han är, när han vann en tuff duell mot Indianernas engelsman Scott Nicholls. Thorssell avgjorde också matchen till smålänningarnas fördel när han körde hem sin tredje heatseger i matchens elfte heat.
– Jättekul, jag har varit supertaggad, och nu tog jag verkligen chansen, sa Jacob Thorssell i guldvimlet.
Indianerna kändes lite slaget på förhand. I Kumlalaget var lagkaptenen Fredrik Lindgren, en av få indianer som bjöd upp till kamp.
– Det kändes jobbigt redan igår, när vi inte fick den start vi ville på matchen. Vi hade behövt en superstart på den här matchen om vi skulle kunnat utmana Real Vetlanda, men det fick vi inte. Vetlanda är ett fantastiskt lag och motsvarade alla förväntningar som ställdes på laget inför säsongen, sa Fredrik Lindgren.
Till slut stannade utklassningen vid 57 – 33, men hyllningarna runt motorstadion ville aldrig ta slut. Elit Vetlanda tog nu sitt åttonde SM-guld, och det femte sedan comebacken i elitserien 2003.