Elit Vetlanda dominerar svensk seriespeedway. Under natten till torsdag har klubben firat ytterligare ett SM-guld efter att ha kört över Indianerna i returen på hemmaplan.

Indianerna hade tio poängs överläge inför den avgörande returen i Vetlanda. Men drömmarna om guld dog redan efter halva matchen. Maskinen Elit Vetlanda tog tag i taktpinnen direkt och krossade motståndet. Elit Vetlanda visade att man är landets bästa klubblag, och sannolikt också världens bästa speedwaylag. På hemmaplan lär det inte finnas något lag som kan mäta sig med dem.
För Indianerna blev det ännu en guldmiss. Kumlaklubbens tredje silver sedan 2011.
– Vi hade ett bra utgångsläge, men vi lyckas inte hålla ihop det. Vi tappar vårt försprång alldeles för tidigt, och kommer i brygga redan efter sju-åtta heat. Det är bara Artem Laguta som kan mäta sig med dem, jag och flera andra förare är katastrof i dag, säger en besviken lagkapten i Indianerna, Fredrik Lindgren.
I Elit Vetlanda var det förstås glada miner efter storsegern med 56-28, och totalt 96-78. En av segerorganisatörerna var Tomas H Jonasson som efter en tung säsong gjorde säsongens bästa tävling i finalen.
– Riktigt roligt förstås, och mycket skönt att få till det ordentligt. Jag hade ny motor från Janne Andersson i dag, och det var helt annorlunda. Jag har även ny mekanikerpersonal och det är stor skillnad, jag borde ändrat tidigare. säger Tomas H Jonasson, som bland annat tog tre heatsegrar på sin hemmaplan.